Svimmelhed

Samsyn og svimmelhed

Er du udfordret af svimmelhed som enkeltstående symptom uden anden sygdomsmæssig bagvedliggende årsag? 

Det kan være nærmest invaliderende og gribe voldsomt ind i hverdagen. De fleste af Klinik Synstrænings svimmelheds-klienter har, inden de kommer til klinikken, været igennem et utal af undersøgelser og scanninger, hvilket har udelukket anden bagvedliggende sygdom. Det er selvfølgelig positivt, men efterlader dem ofte i et tomrum uden hjælp eller en behandlingsplan.

Svimmelhed kan ikke (endnu) ses i en scanning eller en blodprøve. Mange har været i ”den ubehagelig stol”, og er blevet vendt på hovedet for at konstatere evt. øresten. Denne test giver desværre sjældent andet end yderligere ubehag, og en efterfølgende mistanke fra lægen om at svimmelheds-symptomerne måske er psykiske. Da det er meget ubehageligt og angstprovokerende at være på gyngende grund konstant, kan svimmelhed udløse stress-symptomer, men det vil sjældent bringe dig tilbage til hverdagen at få behandlet stress-symptomerne uden den egentlige årsag til symptomerne. Vi skal altså ikke symptombehandle men behandle årsagen til symptomerne for at skabe en langtidsholdbar løsning.

Træning af vestibulærsansen og synet

Når alt andet er udelukket viser det sig, at svimmelheden ofte stammer fra dårlig kommunikation mellem hjernens balanceorgan, vestibulærsansen og synet. Den kan opstå længere tids intensivt stillesiddende skærmarbejde, men ofte kan det være umuligt at finde den præcise udløsende faktor.

Det vigtigste budskab her er, at det er en forholdsvis enkel tilstand at træne og vestibulærsans og syn kan trænes i alle aldre, ligesom resten af kroppen.

Hvis du er i tvivl om en samsynsundersøgelse er relevant i netop din situation, er du altid velkommen til at skrive eller ringe og få svar på dine spørgsmål. Kontakt klinikken her.

Typiske tegn er:

Genkender du nogen af ovenstående symptomer?

20% af befolkningen nikker genkendende til ovenstående symptomer. Samsyns-problemer findes på mange forskellige niveauer. Derfor bliver ethvert forløb skræddersyet til lige netop din situation. Klinik Synstræning tilbyder en uforpligtende konsultation, så du kan indhente information om lige netop dit syn, længde på evt. træningsforløb og pris. Først herefter har du det nødvendige grundlag, til at træffe beslutning om evt. opstart af synstræning. Efter denne første konsultation opfordres alle klienter til at tænke beslutningen om opstart igennem hjemme. Det er Klinik Synstrænings interesse at sikre, at klienten opnår forståelsen for, at det kræver daglig træning at nå de ønskede resultater!