Læsevanskeligheder

Børn og læsevanskeligheder

Samsynsproblemer findes på mange forskellige niveauer, og kan derfor både gøre det ekstremt udfordrende at læse, hvilket kan forveksles med ordblindhed, eller ”blot” betyde langsom læsehastighed og hurtig udtrætning selvom selve læseevnen er god.

Hvordan ved du, at dit barn er udfordret med læsning?

  • Kan dit barn stave ordet i hovedet, men ikke genkende det på papir?
  • Er dit barn blevet ordblindetestet og ligger lige på grænsen?
  • Er du selv udfordret og har aldrig læst en bog færdig eller vil gerne tage en efteruddannelse?
  • Er dit barn i dårlig trivsel og stresses let?
  • Bliver de daglige 20 min. læsning efter få min. til en konflikt?

 

Motorik og balance

Ved samsynsproblemer i svær grad vil et barns trivsel ofte være påvirket, da motorik og balance og afstandsbedømmelse er upræcis. Som om det ikke er nok at have det svært med læsning og koncentration, er det også svært at gribe en bold og orientere sig på boldbanen i idræt og stress-tærsklen er lav, da hjernen hele tiden er på overarbejde for at kompensere.

Klinik Synstræning hjælper børn i alle aldre med, at bedre deres ”værktøj” (synet), som naturligvis skal være velfungerende for at kunne bruges effektivt til læsning, samt forbedring af motorik og balance. Situationen er helt sammenlignelig med, at en håndværker skal have godt værktøj, for at kunne bruge sine evner bedst.

Hvis du er i tvivl om en samsynsundersøgelse er relevant i netop din situation, er du altid velkommen til at skrive eller ringe og få svar på dine spørgsmål. Kontakt klinikken her.

Typiske tegn er:

Genkender du nogen af ovenstående symptomer?

20% af befolkningen nikker genkendende til ovenstående symptomer. Samsyns-problemer findes på mange forskellige niveauer. Derfor bliver ethvert forløb skræddersyet til lige netop din situation. Klinik Synstræning tilbyder en uforpligtende konsultation, så du kan indhente information om lige netop dit syn, længde på evt. træningsforløb og pris. Først herefter har du det nødvendige grundlag, til at træffe beslutning om evt. opstart af synstræning. Efter denne første konsultation opfordres alle klienter til at tænke beslutningen om opstart igennem hjemme. Det er Klinik Synstrænings interesse at sikre, at klienten opnår forståelsen for, at det kræver daglig træning at nå de ønskede resultater!