Skelen

Samsyn og skelen

Skeler du eller dit barn? Det er aldrig for sent at træne en skelen. Målet vil for nogen klienter være perfekt samsyn. For andre vil det være lindring af symptomer som trætte øjne, dobbeltsyn, kort udholdenhed ved læsning, samt kosmetiske udfordringer.

Mange forældre har glæde af at få dybdegående information om, hvad det kan betyde for et barn at skele, samt hvorfor der ofte kan gøres SÅ meget mere end den gængse behandling ved øjenlægen med briller og klap. Denne information giver ofte nogen ”aha-oplevelser”, og gør det nemmere for forældre at forstå barnets reaktioner på situationen.

Det kan være meget voldsomt for et barn at få en klap tapet på sit eneste ”gode” øje, og derefter blive sendt på legepladsen i børnehaven. Det påvirker ofte barnets trivsel og psyke. Nogen børn bliver udadreagerende eller går tilbage i deres udvikling, og forældrene ser ofte hjælpeløse og frustrerede til fra sidelinjen, mens de prøver at gøre ”det rigtige”.

Træning af syn og samsyn

Forskning har vist at syn og samsyn kan trænes hele livet, selvom det naturligvis er hurtigere at ”modellere” jo yngre man er. Desværre huserer der stadig en gammel skrøne i Danmark om, at man ikke kan træne et dovent øje, når barnet er over 7 år. Det passer ikke og er forældet viden, ligesom en anden mærkelig gammel tommelfingerregel, som siger at barnet skal bære klap samme antal timer om dagen som dets alder. Forskning har vist at klap-tid på 6 timer om dagen ikke giver bedre resultater end 2 timer om dagen, hvilket er vigtig viden for børn og forældre, da klappen kan have negativ betydning for barnets trivsel og motoriske udvikling.

Hvis du er i tvivl om en samsynsundersøgelse er relevant i netop din situation, er du altid velkommen til at skrive eller ringe og få svar på dine spørgsmål. Kontakt klinikken her.

Typiske tegn er:

Genkender du nogen af ovenstående symptomer?

20% af befolkningen nikker genkendende til ovenstående symptomer. Samsyns-problemer findes på mange forskellige niveauer. Derfor bliver ethvert forløb skræddersyet til lige netop din situation. Klinik Synstræning tilbyder en uforpligtende konsultation, så du kan indhente information om lige netop dit syn, længde på evt. træningsforløb og pris. Først herefter har du det nødvendige grundlag, til at træffe beslutning om evt. opstart af synstræning. Efter denne første konsultation opfordres alle klienter til at tænke beslutningen om opstart igennem hjemme. Det er Klinik Synstrænings interesse at sikre, at klienten opnår forståelsen for, at det kræver daglig træning at nå de ønskede resultater!