Nedsat samsyn efter hjernerystelse
Som ramt af hjernerystelse kan det være svært at vurdere og mærke at netop synsfunktionen er nedsat, da de fleste forbinder et velfungerende syn med et skarpt syn. Når du får foretaget en synsprøve ved lægen eller optikeren, er målet netop at skabe skarpt syn på de mindste bogstaver på tavlen, men denne funktion er sjældent påvirket eller ændret efter en hjernerystelse. Derfor kan det være svært at forstå, at det er synsfunktionen der er skyld i nedenstående symptomer, da du efter en hjernerystelse ofte stadig kan se skarpt på lang afstand.
Derimod er funktioner som fokuseringsevnen og samtidig indad-drejning af øjnene meget ofte påvirket, hvilket kan besværliggøre alt nærarbejde som læsning og skærmarbejde, samt bare det at holde øjenkontakt under en samtale.
Genoptræning af synsfunktionen
Både børn og voksne kan rammes af længerevarende symptomer efter en hjernerystelse. Synsfunktionen bliver ofte nedsat efter selv et mindre hovedtraume, da den er afhængig af et yderst komplekst samarbejde mellem øjnene, balanceorganet og hjernen.
Synsfunktionen kan heldigvis genoptrænes, så du kan komme tilbage til livet igen! Ingen er ramt ens, så dit synstræningsforløb i Klinik Synstræning vil blive skræddersyet specielt til dig, så vi i fællesskab kan få dig i bedring hurtigst muligt.
Hvis du er i tvivl om en samsynsundersøgelse er relevant i netop din situation, er du altid velkommen til at skrive eller ringe og få svar på dine spørgsmål. Kontakt klinikken her.
Typiske tegn er:
- Mental træthed og udmattelse
- Svimmelhed og/eller kvalme
- Lys og/eller lydfølsomhed
- Dårlig koncentration og hukommelse
- Læsevanskeligheder samt ubehag ved skærmbrug