Tine, 51 år

Efter et voldsomt fald bagover, hvor jeg slog mit baghoved, led jeg af en hjernerystelse hvor symptomerne ikke rigtigt fortog sig. Hvis jeg overanstrengte mig blev symptomerne bare værre. Overanstrengelse kunne f.eks. bestå af : 20 min. i bil som passager, besøg over en halv time af mine pårørende. Gåture på max. 30 min. Lys, lyd og bevægelse gav voldsom hovedpine, kvalme og træthed. Neurolog og egen læge mente, at jeg måtte slå koldt vand i blodet og vente på at tiden ville arbejde for en bedring.

Da jeg havde problemer med mine kontaktlinser, var min optiker, Lene Bækgaard, meget hjælpsom med at afprøve forskellige styrker. Her blev det klart, at der var noget galt med mit syn. Optikeren henviste til Malene, og jeg blev opfordret til at tage kontakt. Tusind tak for dette gode råd! Jeg fik en screening som viste, at der var noget galt med min evne til at bearbejde synsindtryk i hjernen. Malene mente at jeg skulle gå hjem og tænke over, om jeg ville have behandling, men jeg var 100 % sikker på at det skulle prøves, da der var gået 2 måneder uden nogen særlig bedring.

Malene gav mig hver gang 3-4 øvelser der ca tog 30 min. hver dag at gennemføre. Instruktioner og hjælpemidler var nemme at bruge og ved hver konsultation blev der evalueret, målt og diskuteret de næste skridt. Bedringen kom forholdsvis hurtigt og jeg kunne begynde lige så stille at planlægge en gradvis tilbagevendende til mit arbejde.


Jeg er nu tilbage på job, hovedet bliver aldrig helt det samme, men det fungerer okay. Jeg troede helt ærligt, at jeg skulle leve resten af mit liv med en mindre hjerneskade udenfor arbejdsmarkedet.


Jeg vil derfor anbefale, at hvis man lider af følger fra en hjernerystelse der trækker i langdrag, kan man altid prøve en screening, da synstræning kan hjælpe på de fleste symptomer. Malene er et kompetent og dejligt indlevende menneske som brænder for sit fag.

Hilsen Tine