Rune, 8 år

Rune startede til synstræning lige før sommerferien 2011, da han klagede over at bogstaverne hoppede ved læsning.

Han blev også tjekket hos øjenlæge ang. synet og alt ok. Rune’s skolestart var kaotisk. Han kunne ikke sidde og koncentere sig med bøgerne eller opgaverne.

Vi startede op hos Malene med samsynstræning da det ikke var optimalt for Rune med synet og koncentrationen. Det var bare svært for Rune og krævede virkelig hårdt arbejde at komme igang. Ja, lidt svært også for os andre at få det til at matche i en travl hverdag. Det lyder så nemt med 20 min om dagen, men det kræver insats af barn og forældre.

Rune havde svære motoriske vanskeligheder og de blev øvet først. Det er jo ikke kun øjnene, nej men det hele hører sammen. Så han har hoppet, drejet rundt, ballance, massage og meget mere. Rune kunne fx. ikke gynge. Der blev øvet og skubbet lige til en dag han selv satte sig på gyngen og fik den igang. Stor sejer til ham.

Efter vi havde været godt og grundigt igennem mange motoriske øvelser blev der så åbnet for øjentræning på pc. Det var ikke noget der fængede med det samme. Der skulle også øvelse til, for så nemt var det heller ikke. Da han så først fandt ud af at se rigtig på opgaverne gav det bonus. Han kæmpede med sig selv om hvor langt han kunne komme i high score. Altid ros når han kom til tjek hos Malene. I starten kom både Rune og jeg sammen ind til Malene, men efter nogle måneder ville Rune ikke derop. Jeg foreslog ham at han kunne gå ind først og vise hvor langt han var kommet samt få nye opgaver for. Når de var færdige kom jeg ind og fik at vide hvordan det gik og om hvad de nye øvelser gik ud på. Det virkede som en god løsning for os, at Rune måtte komme alene og vise hvad han kunne og få vist hvad han skulle lære.

Vi har oplevet at det ikke er alle der tror på synstræning men vi er kommet til en anden vurdering. Det virker!! Vi har fået en dreng der glad tager i skole og laver hans lektier, opgaver og læsning. Men der skal øvelse til hele tiden. Det duer ikke bare at sætte sig ned. Børn skal røre sig!

For os har det været en god tid hos dig. Kan som sagt kun anbefale dig og synstræning.

Med venlig hilsen

Rune og Lene Haven