Nicolai, 14 år

Nicolai har haft svært ved at knække læsekoden. Han har været for dygtig til at deltage i specialundervisning, men har skulle kæmpe, for at følge med i almindelig undervisning. Han har også måtte kæmpe med hans koncentrationsevne. Når han f.eks. skulle læse en bog, havde han svært ved at genfortælle, hvad det var han havde læst. For nogle år siden, havde vi Nicolai til en optiker da han tit klagede over “trætte” øjne, men vi fik af vide, at han ikke havde brug for briller. I oktober 2014 kom han igen hjem og klagede over trætte øjne, og at de nu også var begyndt at løbe i vand, når han skulle læse meget.Vi bestilte en ny til ved en optiker, og fik igen at vide, at han ikke behøvede briller, men hun lavede en lille ekstra test med ham, og stillede ham en masse spørgsmål. Optikeren udleverede os Malenes brochure, og vi var ikke i tvivl om, at det var det vi skulle prøve.

Nicolai har konsulteret Malene i ca. 3 måneder, og er nu “udskrevet”. Han fortæller, at han ikke længere bliver træt i øjnene. Han kan nu også genfortælle læst tekst både i dansk og engelsk.

Det eneste vi nu kan ærgre os over i dag er, at vi ikke tidligere i Nicolais skolegang var blevet gjort bekendt med synstræning. Vi er helt sikre på, at det kunne have sparret Nicolai for meget gennem hans skolegang, hvis vi havde taget på det tidligere.
Hilsen Lone og Palle