Inge, 73 år

Evaluering del 1, november 2013

Mit navn er Inge. Jeg blev i januar 2013 ramt af en blodprop i hjernen. Den bevirkede at jeg så dobbelt, samtidig med at min balanceevne var beskadiget.

Under min genoptræning kom jeg, i juni 2013 via Brønderslev kommune, i forbindelse med Malene Thygesen Dall, Klinik Synstræning, i Hjallerup. Hun vil prøve om hun kan hjælpe mig, så jeg igen kan lære at se med begge øjne samtidig. Jeg må nu bruge klap for det ene øje for ikke at være generet af dobbeltsyn.  Jeg har svært ved at bedømme afstande. Kan ikke skænke kaffe i en kop eller færdes sikkert uden rollator.

Med Malenes store træningsprogram, hendes entusiasme for at det her projekt skal lykkes, og min egen samarbejdsvilje går det fremad. Vi er nu i november 2013.

Behandlingen tager, for mit vedkommende, lang tid og kræver:

Stor tålmodighed fra begge sider!

Kæmpe samarbejde fra begge sider!

Træning fra en professionel underviser!

Det tager lang tid. Tålmodigheden er på en stor prøve, men jeg er meget glad for Malenes hjælp. Jeg stoler på at hun “følger mig til dørs”.

Venligst, Inge

Evaluering del 2, april 2015

Da jeg startede med synstræning hos Malene i 2013, kunne jeg hverken gå eller se uden hjælpemidler. Jeg var ramt af en blodprop i hjernen med dobbeltsyn til følge. Pga. Malenes store hjælp, hendes enorme entusiasme, hendes måde at sætte mig i gang med øvelserne på og min egen stædighed, er jeg nået MEGET langt!

Jeg kan nu bruge begge øjne sammen uden klap. Jeg kan skænke kaffe uden at spilde, gå på indkøb uden klap og rollator, passe mit lille hus og have og gætte kryds og tværs . Jeg læser nu igen tykke bøger.

Min syn kan stadig trættes sidst på dagen. Derfor træner jeg stadig med Malenes hjælp, dog nu med længere interval imellem vores møder. Det har været en “lang rejse”…

Venligst Inge

Evaluering del 3, november 2015

Nu er der gået ca. 3 år siden jeg fik diagnosen blodprop i hjernen med dobbeltsyn til følge. Heldigvis kom jeg et halvt år efter blodproppen i forbindelse med Malene Thygesen Dall. Hun turde fra starten ikke love mig jeg, at jeg kunne komme til at se “normalt”, men ville dog prøve at tage udfordringen op, og HELDIGVIS for det.

Med Malenes store hjælp ser jeg nu fint med begge øjne sammen, og kan foretage mine daglige gøremål uden at se dobbelt.

Et flot resultat, så nu vil vi slutte vores samarbejde. Hvis jeg ikke var kommet i forbindelse med Malene, gik jeg nok stadig rundt med klap for det ene øje. Uhyggeligt at tænke på. Jeg kan varmt anbefale Malene.

Venligst
Inge

Malene: “Ovenstående klip viser hvordan Inge bl.a. trænede sit perifere syn, som er en stor del af balancen og orienterings-evnen.  På dette tidspunkt ser Inge ikke længere dobbelt, øjnene er trænet lige stærke, og øvelsen kan derfor laves uden klap på skiftevis det ene og det andet øje.”