Helle Pedersen, 56 år

Jeg fik, d. 20. november 2015, en hjerneblødning pga. en aneurisme der sprang. Forinden havde jeg fået dobbeltsyn. Efter at være blevet opereret for hjerneblødningen, lå jeg i koma i 3 uger. Da jeg vågnede havde jeg stadig dobbeltsyn. I starten havde jeg klap for højre øje, og senere fik jeg et materet  materiale på mit brilleglas, så jeg fik lys ind, men som jeg ikke kunne se igennem.

Da jeg begyndte på genoptræning på Phønix, fortalte min træner mig om synsklinikken i Hjallerup. Her mente man at synet kunne genoptrænes.  Jeg startede på Klinik synstræning d. 20/4 og fik forskellige øvelser som jeg skulle lave dagligt. Jeg var til kontrol i klinikken hver 3. uge. Malene (optometristen) mente at forløbet ville vare ca. 1 år, men efter 3 mdr. havde jeg mit normalsyn tilbage. Jeg fortsatte med at lave øvelserne til næste kontrol, og derefter afsluttede jeg træningen.

Jeg havde sideløbende med synstræningen, fået en prisme på brilleglasset, ude på synsambulatoriet på Aalborg sygehus. Den gjorde at jeg ikke så dobbelt med brillerne på, men stadig havde mit dobbeltsyn når jeg tog brillerne af.

Det kan virke forvirrende med 2 behandlinger på en gang, men jeg tror selv på at synstræningen har gjort at mit dobbeltsyn forsvandt og jeg anbefaler varmt til andre at prøve denne mulighed.

Hilsen Helle