Bettina, 36 år

Jeg har lige afsluttet et længere forløb hos Malene. Det har været et spændende, lærerigt og udviklende forløb. Jeg har nok ikke været billedet på den klassiske klient hos Malene. Som uddannet læge er jeg vant til at alt skal kunne måles og vejes. Teori og praksis skal være på evidensbaseret baggrund. Det må ikke forstås sådan at Malene ikke arbejder efter velundersøgte og dokumenterede metoder. Men hos Malene er der et lidt bredere fokus og et mere holistisk syn på syn, hjerne og krop, end den biomekaniske apparatfejls-model, jeg er skolet efter. Jeg er temmelig nærsynet og har skelet stort set lige siden fødslen. Det har bl.a medført, at jeg har måttet leve med et dovent højre øje samt totalt ophævet samsyn.

Specielt i mine voksne år har jeg døjet meget med hovedpine. Hurtig udtrætning ved læsning, nedsat læsehastighed. Jeg måtte læse den samme linje flere gange. Mine øjne blev trætte og smertende ved læsning. Min rumfornemmelse og balance var påvirket. Afstandsbedømmelse er jeg bestemt ikke god til. I skolen hadede jeg enhver form for boldspil. Jeg har absolut ikke “boldøje”.

Grundet mit læsetunge studie og derefter lange arbejdsdage med megen læsning og skærmarbejde, følte jeg mig tiltagende udfordret. Især hovedpine blev en daglig plage.

Øjenlæger kunne ikke afhjælpe problemet. De mente ikke hovedpinen skyldes synsudfordringerr. Min normale optiker kunne ikke korrigere synet bedre.

Malene gav mig håb om at jeg selv kunne gøre noget. Målet var ikke at opnå et samsyn. Dertil har jeg nok levet for længe uden. Men under kyndig vejledning og instruktion i forskellige øvelser er jeg blevet ledt igennem en lang række øvelser. Øvelserne er varierede. Specielt i starten oplevede jeg ubehag ved flere øvelser, men Malene trak så bare nogle andre frem, eller øvelsen blev gjort lettere, for derefter gradvist at øge sværhedsgraden. Målet var at styrke min koordination af øjnene, at lære at bruge øjnene og deres muskler bedre og mere præcist, for dermed at mindste overanstrengelsen. Jeg fik især trænet motiliteten og fokuseringsevnen. Et af mine store problemer var hurtigt og præcist at kunne flytte blikket fra at se på nær hold til at se og fokusere på længere afstand. Jeg fik løbende svar på mine spørgsmål og følte mig i kyndige hænder. Malene er ikke bange for at gøre brug af samarbejdspartnere. Grundet mistanke om at jeg ikke var korrekt korrigeret i mine briller pga udfordringer ved konventionel synstest blev jeg sendt videre til øjenlæge og yderligere test. I samarbejde fandt man, at jeg var overkorrigeret og derfor skulle bruge unødige kræfter for at kunne fokusere. Med de mange øvelser oplevede jeg langsomt en aftagende hovedpine. Jeg kan have dage med hovedpine, men varighed og intensitet er væsentligt mindre. Min synsmæssige udholdenhed er øget. Min svimmelhed er næsten væk.

Træning ved Malene er meget mere end blot samsyn. Jeg har ikke fået samsyn, men jeg har til gengæld opnået at slappe mere af i mine øjne. Jeg kan koncentrere mig om at se i en bog eller på en skærm i længere tid. Malene er god til at motivere. Det har krævet vilje at gennemføre den daglige træning. For mig er træningen ikke forbi. Slækker jeg på det, så mærker jeg hurtigt konsekvensen med mere anstrengte øjne. Jeg har fået et vedligeholdelsesprogram. Forskellen er nu, at jeg skal stå på egne ben og være min egen motivator. Det føler jeg mig godt klædt på til.,

Malene får mine varmeste anbefalinger.