Døjer du med transportsyge?

Sommerferien står for døren, og mange familier kæmper med transportsyge når de bevæger sig ud i sommerlandet. Det er let at give en sløvende pille, men hvorfor ikke løse kilden til problemet?

Transportsyge kan skyldes at hjernens ”GPS-system”, som består af et fint samarbejde mellem ørets balance-organ, synet og hjernen er ude af trit.

Tre korte, enkle daglige aktiviteter kan gøre en kæmpe forskel, og så er træningen endda sjov! Pointen ved aktiviteterne er, at du hele tiden hæver barren for, hvor mange gange du kan udføre øvelsen før du bliver svimmel.

  • Drej rundt om dig selv i begge retninger. Lav snurreture i haven, på gyngen eller på kontorstolen
  • Slå kolbøtter, vejrmøller eller sid på en stol skiftevis oprejst og med hovedet ned mellem knæene
  • Tril rundt til begge sider, mens du ligger på græsset, i trampolinen eller i dobbeltsengen

Sådan gør du: En variation af alle tre øvelser skal laves 3-5 gange om dagen i et par minutter. Bliv ved indtil du mærker svimmelhed. Stop og hold en pause til svimmelheden har lagt sig og fortsæt så igen. For hver dag du laver øvelserne vil du opleve, at din udholdenhed stiger inden svimmelheden tager over, og det er præcis det der træner hjernens GPS-system til at håndtere den lange køretur på bagsædet.

Det er aldrig for sent, og lider du, ligesom dine børn, af transportsyge, så gør det til et fælles projekt og få et godt grin, mens I leger jer gennem aktiviteterne. 

 

Rigtig god fornøjelse og god køretur ud i det blå